Σύντομο Βιογραφικό

             Ο Στυλιανός Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα του 1953, και είναι Διδάκτωρ στη Διδασκαλία των Μαθηματικών με την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε, του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Καθηγητής των μαθηματικών Δ.Ε. από το 1981. Διατέλεσε Πάρεδρος ε.θ. στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο από το 2004-2009, Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ιλίου από το 2011-2015, Εισηγητής Γ' στο Ι.Ε.Π., Διευθυντής στο 7ο ΓΕΛ Περιστερίου από το 2017. Εργάστηκε ως Λέκτορας με βάση το ΠΔ 407/80 στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ως διδάσκοντας στο ΠΜΣ «Διδασκαλία μαθημάτων ειδικότητας με ΤΠΕ» στο ΕΚΠΑ/ΦΠΨ και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Υπήρξε πιστοποιημένος επιμορφωτής της ενέργειας Ε42 της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ και του Α΄ επιπέδου ενώ πιστοποιήθηκε ύστερα από επιμόρφωση στις γνώσεις Β΄ επιπέδου. Επι σειρά ετών εργάστηκε ως επιμορφωτής στην εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών, στα έργα της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ, στην επιμόρφωση Α΄ Επιπέδου, σε ετήσια επιμόρφωση Μαθηματικών στην αξιοποίηση των ΤΠΕ, στα ΠΑΚΕ για την επιμόρφωση επιμορφωτών Β΄ Επιπέδου και σε πολλά προγράμματα επιμόρφωσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. skinothetis

              Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών και έχει συμμετάσχει με επιστημονικές εργασίες του σε ελληνικά συνέδρια. Υπήρξε συντονιστής σε ομάδες εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη δημιουργία επιμορφωτικού υλικού για την Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των Τ.Π.Ε στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία. Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής συνεδρίων. και επιτροπών επιλογής εκπαιδευτικών για επιμόρφωση.

                Έχει ποικίλα ενδιαφέροντα για τη φωτογραφία, τους υπολογιστές και τους αγώνες αυτοκινήτου. Έχει ασχοληθεί με τον ερασιτεχνικό κινηματογράφο συμμετέχοντας και σε διαγωνισμούς.

 

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ